Mijn verhaal

Naast mijn werk als HR adviseur heb ik de driejarige beroepsopleiding tot Vitaliteitscoach bij Sonnevelt Opleidingen gevolgd. Deze opleiding bestaat uit twee coachopleidingen en één specialisme in voeding. Ik ben gediplomeerd mental coach, stresscounselor en gewichtsconsulent. Fantastisch om te doen!

Als vitaliteitscoach begeleid ik cliënten met vraagstukken op het gebied van:

  • Omgaan met stress(factoren)
  • Veranderen van (ongewenste) gedragspatronen
  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning

Het is een mooie aanvulling op mijn persoonlijke ervaring op het gebied van leefstijlverandering. Ik weet uit ervaring wat het is om -letterlijk en figuurlijk- niet lekker in je vel te zitten. Regelmatig probeerde ik er wat aan te doen, maar dan verviel ik toch in mijn oude ‘slechte’ gewoontes. Een dieet alleen werkt niet, veel sporten maar niks veranderen aan je eetgewoontes levert ook niks op. Ik ben een echte emotie-eter. Leuke, gezellige situaties maar ook stressmomenten en verdrietige situaties waren voor mij een aanleiding om minder goed op mij zelf te letten. Laat naar bed, weinig ontspanning, koolhydraatrijk eten (veelal suikers) maakten dat ik mij niet echt vitaal voelde.

Omdat ik het jojoën zat was en de vicieuze cirkel wilde doorbreken heb ik hulp gezocht bij een coach om de voor mij lastige momenten los te koppelen van eten. Ik heb geleerd andere keuzes te kunnen maken die ook echt goed voelen. Dit was geen makkelijke weg! Soms was ik te ongeduldig en wilde ik meer in kortere tijd bereiken. Maar ik ben superblij en trots als ik kijk welke verandering ik zowel mentaal als fysiek heb kunnen maken. Vrienden, familie en collega’s zeggen het regelmatig: moet je kijken hoe je was en hoe je nu op een positieve manier bent veranderd! 

Mijn visie is: kijk naar wat je (al) hebt bereikt en focus je aandacht op de toekomst.